WW & Rengar bot

Det bästa som finns är när Jeremy säger "om du slänger alla kartonger i köket så diskar jag". Nu är allt diskat och det enda jag behöver göra är att fixa resten utav lägenheten! Hur skönt som helst! Hatar att diska, hatar mat. Usch. Det är så äckligt....
Längtar lite tills vi ska gå och lägga oss. Det är ju så himla mysigt! Mindre mysigt att Jeremy kliver upp tidigt så att vi inte kan mysa på morgonen också.. 

One big room full of bad bitches

Mina ögon har under hela mitt liv varit lite känsliga. Röda ögon och väldigt trötta ögon har varigt otroligt störande vid vissa tillfällen.
Nu när jag är vuxen (egentligen då jag blev rädd att jag hade någon sjukdom) var det dags att gå till optikern. Vi pratade lite - jag gnällde om mina problem -  och hon gjorde lite tester. Det hela slutade med att jag, som har problem med allt annat i kroppen, kommer att få glasögon. 
Jag måste inte använda dem hela tiden. Bara när jag läser, sitter vid datorn eller kollar på tv. Det är däremot ett plus om jag använder dem hela tiden men det är inget måste. 
Vad det är för fel på mina ögon? Jo, jag är översynt. 
 
Förutom detta händer det inte så mycket hos fam. Sundin Wijesinghe. Vi lever, är kära och orkar fortfarande aldrig städa lägenheten. 
 
Just idag är det Lan här hemma, Jeremy och Kevin sitter och spelar samtidigt som frun i huset helt enkelt får ägna sig åt sig själv, bloggen och twitter. 
 

"Översynthet eller hyperopi är det vanligaste synfelet i de befolkningar som undersökts. Man räknar med att ungefär 80 % har en lättare form av översynthet. Dock behöver de flesta inga glasögon för detta förrän i medelåldern, då linsen i ögat blir stelare med åren och inte kan ställa om mellan långt och nära håll.

Översynthet beskrivs optiskt som att ögats brytande system är för svagt i förhållande till axiallängden, det vill säga ögat är för kort eller att systemet är för svagt brytande eller en kombination av de två. Det vanligaste besvären vid måttlig eller stark översynthet är trötthet, huvudvärk och otydlig syn vid närarbete. Det kan vid stark översynthet vara svårt att uppnå full synskärpa även med bästa glaskorrektionen.

Översynthet avhjälps med konvexa linser. En översynt person iförd glasögon känns därför igen på att ögonen syns större än normalt, betraktade genom glasögonen.

Ett översynt öga har blivit lite ovalt i formen, alltså att ögongloben är för kort. Bilden bryter bakom näthinnan istället för att brytas precis på näthinnan som ett fungerande öga gör och det gör att man ser suddigt. En översynt person ser bra på långt håll men inte på nära håll. En person med lätt översynthet behöver inte använda glasögon när han eller hon till exempel tittar på TV, men behöver ha glasögon när man läser, för då håller man ju antagligen boken nära ögonen och då bryts bilden bakom näthinnan."

- Wikipedia, min bästa vän sedan 2009.


2012-08-23

Ångesten river i mig. Dumma unge. Fan. Nej. Åh.. 

2203

Idag har jag bara gjort tråkiga saker, handlat, städat kattlådan, diskat och plockat in tvätt. Usch! Pratade i alla fall med mamma en stund idag (mer exakt en timme). Saknar henne så otroligt mycket! Vill bara hem och umgås med henne just nu. Jag är ju faktiskt otroligt mammig. 
Morgondagen kommer inte bli sådär super kul heller.. Skulle behöva köpa strumpbyxor men det har jag inte råd med. Jag ska städa köket och röja upp lite i vardagsrummet. Buhu, jag som hatar att städa!
 

"De har du å!"

Ä väll inte så grym på att uppdatera här nu för tiden.. Gör ingenting egentligen, myser, kollar på tv och sover. 
Ska krypa ner i sängen om någon minut och försöka sova så länge som möjligt. Bli helt utvilad. Kanske ska duscha imorgon också, man har väll ganska så fett hår.
Igår var det party här - askul! Idag var jag inte bakis, som tur var!

BUFFALO

Jag ska iväg till jobbet om en liten stund. Ska bara snöra på mig mina nya älsklingsskor: Los buffalos!
Ikväll när jag kommer hem blir det hemmagjorda hamburgare. Längtar så jag dör, vill ha nunununununununu! känner mig förövrigt otroligt seg idag, inte så mycket ork alls. En glad nyhet är ju att Jeremy nu också har ett jobb! Vi är båda lika superpeppa på det eftersom han kommer tjäna riktigt bra!
 

Min önskelista.

Jag fyller år i December så det är väll ett tag kvar tills jag kan hoppas på att få någon lite prelle MEN jag är ytters förberedd! 

1. Löshår - aslångt nailhair, tack så mycket!
2. Större lägenhet - som jag och Jeremy får inreda.
3. Ny tight kjol - Den jag har är uttöjd och hänger bara.
4. Fixade naglar - HUR SKÖNT!?
5. Hamburgare - Hemmagjord (ska jag fixa ikväll)
6. Dra på lakan - hatar att bädda.
7. Ledighet - Behöver jag förklara?
8. God mat! - less på köttbullar osv. Hater kött.
9. Pengar - Alltid!
10. Klänningar - massa olika fina!
11. Livstids förbrukning utav strumpbyxor - har söder dem hela tiden...
12. Fina sängkläder
13. Taperer - Vita, fina.
14. Veganrecept

RSS 2.0