Senritsu Meikyû

Senritsu Meikyû (The shock labyrinth) är en asiatis film från 2009 regisserad utav Takashi Shimizu som regisserat bland andra Ju-on, Ju-on 2 samt The Grudge 2. Denna film är hans första 3Dfilm och den är banbrytande i Asien på grund av detta.
 
På imdb kan man läsa att ett gäng ungdomar tar med sig en sjukling till ett sjukhus och när de kommer dit börjar hemska saker hända. Mycket mer än så får man inte ut. Googlar man istället på namnet finner man x antal neativa recensioner. De påpekar att filmens uppbyggnad har skjutits åt sidan och man har istället fokuserat på att pressa in lite för många scener som passar bra i 3D.
 
Filmen är inte så klarspråkig - vilket asiatisk skräckfilm är det? Jag tappade bort mig redan från början..
Själva storyn är lite knakig. Det kan vara svårt att hänga med i svängarna lite då och då. 
I början utav filmen ser man några barn som är inne i ett förfallet hus. De ser någonting skrämmande och springer skrikande bort från det som skrämt dem. Kvar ligger en liten kaninväska. En flicka kommer springande tillbaka för att hitta denna väska som hon tappat i tomultet. Helt plötsligt dras hon efter golvet och försvinner i ett mörker. 
Filmen efter detta blir bara mer och mer förvirrande, vi ser en pojke på ett sjukhus som ser sin mamma dö och sedan är vi helt plötsligt i nutiden. 
En grupp ungdomar träffar en vän som de trodde var död. De tar med henne hem till deras föräldrar där mamman håller fast med dotterns kaninväska och tror att det är hon. Hos sina föräldrar ramlar kvinnan ner för en trappa och svimmar. Ungdommarna kör henne snabbt till ett sjukhus där det är helt tomt. Redan från att de sätter sin fot på sjukhuset märker man att något är fel.
för att inte spoila allt för mycket låter jag bli att gå igenom vad som händer på detta sjukhus.
 
Problemet med denna film är att den har ett öppet slut. Jag tycker inte alls om när asiatiska skräckfilmer har öppna slut då de redan från början kan vara krångliga att förstå. Slutet är relativt ledande mot ett svar på vad som faktiskt hänt i slutet samtidigt som vissa detaljer i slutet leder mot ett annat svar. 
 
Denna film är inget jag rekomenderar om man har plannerat in en riktig skrämselfest hemma med kompisarna. Detta är förmodligen något som personer som uppskattar de verk som Takashi Shimizu regisserat tidigare. 

info.

Det var ett tag sedan jag uppdaterade denna blogg regelbundet.. Funderat på om jag ska börja göra det, ta lite roligare bilder också?
Vilket som har jag 3 dagar jobb framför mig innan det är dags att ta sig ut till runemo och fira midsommar! Efter det är det fem dagars jobb inplannerade. Kommer ha helgerna ledigt från och med nu! 

Ser så otroligt sliten ut, haha.. 
Nu ska jag tvinga bort pojkvännen från datorn så att jag får spela lite! 

Gnäll <3

Klar med jobbet för dagen. Imorgon ska jag jobba 6 timmar och sedan fortsätter jag måndag-torsdag innan jag får två dagars ledighet för att fira midsommar. Ett sjujäkla sommarlov!
Det känns bra eftersom jag får inte pengar så att lägenheten kan betalas men sedan känns det ju också lite åt helvette när alla kompisar åker bort eller bara tar det lungt nu.. Det känns lite som att jag är den enda som jobbar som en galning! uscha..

Skulle vilja laga någon galet komplicerad och god mat men sådana resurser finns inte i hushållet Sundin Wijesinghe. MEN jag har B&J som jag ska mysa ihop mig med ikväll när Jeremy och Kevin ska spela hela natten. JAG VILL OCKSÅÅÅÅÅ! UHHHHHHHHHHHHHH!!!!!

Bollan!

Sitter på tåget på väg hem till mamma. Imorgon ska. Jag firas för att jag varit så duktig och klarat hela skolan.
Jag kan inte säga att jag aldrig mer kommer gå i skolan då jag insett vad jag vill läsa vidare till. Blir tvungen att plugga på komvux först men sedan ska jag försöka komma in på den linje jag vill gå.
Matte B och förmodligen någon mer kurs måste läsas innan jag kan påbörja flera års studier och två olika kurser. Känns peppt och jobbigt men det känns liksom lugnt, hinner fortfarande fundera om det verkligen är vad jag vill innan det är dags att söka.
Hihi!


Student 2012

Imorgon är min sista dag som elev. 
Dagen börjar tidigt då det är dags att fixa sig inför dagen. Därefter börjar champangefrukosten sedan uppsamling innan det är dags att hoppa på ett tåg in till centralen. Springer ut på en trappa med min klass, skriker en ramsa och sedan är det tid för att träffa familjen som står där nedanför och väntar.
På kvällen ska vi åka flak och tillslut ha klassfest.
Rätt så fullspäckad dag!
Jag tror inte att det riktigt sjunkit in än, vet inte riktigt hur jag ska tänka eller känna..

RSS 2.0